Kaartentips voor de vrijheidskaarten

vrijheidskaarten

Tip 1

De werking van edelstenen zitten ook in de foto’s. Zo kan je de fotokaart van de oplossing of van het resultaat op je hartchakra leggen. Vaak komen er dan antwoorden, waar je in eerste instantie niet opgekomen was.

Tip 2

Noteer alle associaties die je hebt bij het woord en/of foto.

Tip 3

In principe pakt degene voor wie de kaartlegging is zelf de kaarten en vindt de betekenis die op dat moment geldt. Echter je kan ook de kaarten zelf voor de ander pakken. Op deze manier gaat je cliënt net iets dieper in een thema wat speelt en zelf niet zo snel zou aanraken.

Tip 4

Soms lijken de kaarten geen duidelijkheid te geven. Je kan dan een hulpkaart trekken. Op gevoel kan je kiezen voor een woordkaart en fotokaart, soms is alleen een woord- of fotokaart genoeg.

Tip 5

De kaarten werken door. Vooral bij zaken die diep gaan of waarvan je moeilijk vindt om mee om te gaan, kan je na een week je omschrijvingen nogmaals lezen. Vaak is het antwoord dan beter te begrijpen. En blijkt het vaak al (gedeeltelijk) opgelost te zijn.

Tip 6

Je kan een vraag aan jezelf stellen en hierop een woord- en fotokaart pakken.

Tip 7

De kaarten geven inzichten op moment dat dit voor jezelf even niet duidelijk. Je kan ook voor aanvang van een gesprek of workshop een foto- en woordkaart pakken. Dit geeft je een aanwijzing waar je op mag letten.

Tip 8

Je kan een fotokaart op je voorhoofd leggen voor inzicht. Je kan een fotokaart op je keelchakra leggen als er een probleem is met communiceren. Je kan een fotokaart op de onderbuik leggen. Dit laatste laat ik de cliënt een enkele keer doen om het mentale proces te doorbreken en de cliënt in contact te brengen met zijn/haar gevoelens.

Handleiding: downloaden